Multifunctionele zelfnivellerende vuller van Kiesel ServoMulti S 110

Cementgebonden, kunststofgemodificeerde universele egalisatiemassa met goede vloei-eigenschappen voor het egaliseren en uitvlakken van legklare ondergronden tot een dikte van 10 mm (opgerekt met kwartszand tot 20 mm).
Productinformatie "Multifunctionele zelfnivellerende vuller van Kiesel ServoMulti S 110"

Multifunctionele zelfnivellerende vuller van Kiesel ServoMulti S 110

BESCHRIJVING

Cementgebonden, polymeergemodificeerde universele egalisatiemassa met goede vloei-eigenschappen voor het egaliseren van legklare ondergronden in laagdiktes tot 10 mm (opgerekt met kwartszand tot 20 mm). Ook geschikt voor gietasfaltdekvloeren van hardheidsklasse IC 10 in laagdiktes tot 5 mm.
ServoMulti S 110 is geschikt als ondergrond voor het leggen van keramische bekledingen, natuur- en kunststeen en veerkrachtige en textiele vloerbedekkingen.
ServoMulti S 110 kan niet worden gebruikt als bedrijfsvloer of in vochtige ruimtes.

  • zelfnivellerend
  • 1 - 10 mm laagdikte (uitgerekt met kwartszand tot 20 mm)
  • voor binnengebruik

VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND

De ondergrond moet getest en legklaar zijn volgens VOB, deel C, DIN 18 352, DIN 18 332, DIN 18 333 en DIN 18 365 en de stand van de techniek. Ondergronden voorbehandelen volgens de huidige BEB folder "Beurteilen und Vorbereiten von Untergründen" (Ondergronden beoordelen en voorbereiden) en folder TKB-8. Afhankelijk van de ondergrond en het latere gebruik voorstrijken met Okamul HD 11, Okamul GG, Okatmos® EG 20, Okatmos® DSG, Okamul PU-V snel of Okapox GF. De technische informatiebladen van de gebruikte producten moeten in acht worden genomen. Er moet worden gezorgd voor een systeemopbouw.

VERWERKING

ServoMulti S 110 met schoon water mengen met een elektrische roerder bij max. 600 tpm tot het klontvrij is. Na ca. 5 min. rijpingstijd nogmaals doorroeren. Breng het vulmiddel vervolgens aan met een vlakspaan of rakel. Vermijd direct zonlicht en tocht tijdens het drogen. Voer in geval van twijfel een proefapplicatie uit.

VERBRUIK

ongeveer 1,5 kg/m²

 

Technische fiche als pdf

 

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Anwendungsgebiet: Boden, Innenbereich
Begehbar* / Verfugbar*: nach ca. 1,5 - 2,0 Stunden
Belastung durch Stuhlrollen: geeignet ab 1 mm Schichtdicke (nach DIN EN 12 529)
Belegbar: Keramikbeläge 1-10 / 10-20** 4 h / 4 h**, Naturwerksteinbeläge 1-10 / 10-20** 24 h / 48 h, elastische und textile Beläge 1-10 / 10-20** 24 h / 48 h**
Farbe: grau
Fußbodenheizung Geeignet: geeignet
GISCODE: ZP 1 - chromatarm nach TRGS 613
Lagerung: trocken lagern, ca. 6 Monate lagerfähig
Regenfest*: ca. 5 Minuten (nochmals umrühren)
Schichtdicke: 1 - 10 mm 10 - 20 mm mit Quarzsand gestreckt auf Gussasphaltestrichen max. 5 mm
Verarbeitungstemperatur: +5°C bis +25°C (Untergrund)
Verarbeitungszeit: ca. 20 - 30 Minuten, ca. 60 Minuten ca. 30 Minuten mit Okapox-Beschleuniger
Wasserbedarf: ca. 6,0 - 6,5 Liter / 25 kg Pulver
Kiesel

HISTORIE

Alles begann 1959 in Stuttgart-Untertürkheim. Dort gründeten Otto und Irmgard Kiesel die „I. Kiesel Kittfabrik“. 1963 erfolgte der Umzug nach Berkheim. Zunächst wurde so genannter Muffenkitt für die Verbindung unterirdischer Rohrsysteme hergestellt. Ab Mitte der 1960er-Jahre wurde dann die Produktion von Pulverprodukten für die Baustelle aufgenommen. In den 1970er-Jahren trat dazu die Produktion von Klebstoffen für die Verlegung textiler und elastischer Bodenbeläge. Seit 1986 vervollständigt das Bakit-Programm für die Verlegung und Veredlung von Parkett unser Sortiment an Verlegewerkstoffen.

Ganz klar: Bei solch einer breiten Produktpalette wurde der Stammsitz in Esslingen-Berkheim zu klein für die Herstellung. Seit den 1980er-Jahren sind Verwaltung und Produktion daher in Esslingen-Sirnau beheimatet.

In Berkheim entstand die DenkFabrik. Dort rauchen die Köpfe in den Abteilungen Forschung&Entwicklung, Anwendungstechnik und bei unseren Seminarbesuchern.

ImageWKiBKi_800x480_pixel

Hersteller Webseite

Similar Items

Universele zelfnivellerende plamuur van Kiesel Servoplan Ki 1Servoplan Ki 1
Prod.-Nr.: BEN10039
Universele zelfnivellerende vuller Van Kiesel Servoplan Ki 1Servoplan Ki 1 BESCHRIJVING Cementgebonden, kunststofgemodificeerde, zelfnivellerende egalisatiemassa met een zeer glad oppervlak voor het egaliseren en uitvlakken van legklare ondergronden tot een dikte van 20 mm.Servoplan Ki 1 is geschikt als ondergrond voor het leggen van keramische bekledingen, natuursteen en kunststeen, veerkrachtige en textiele vloerbedekkingen en parket. Geschikt voor droge binnenruimten op dragende, buigstijve en vormvaste ondergronden en voor waterblootstellingsklassen volgens DIN 18534 W0-I, W1-I en W2-I in privébadkamers en hoteldouches buiten de doucheruimte met een gelijmd waterdicht membraan. Ook geschikt voor gietasfalt dekvloeren van hardheidsklasse IC 10 in laagdiktes tot 10 mm.Om de trek- en buigsterkte te verhogen kan Kiesel-Armierungsfasern worden toegevoegd. zelfnivellerend zeer goede vloei-eigenschappen zeer lage spanning verpompbaar van 1 - 20 mm laagdikte hoog rendement zeer glad oppervlak, waardoor minder lijm nodig is geschikt voor onder parket VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND De ondergrond moet getest en legklaar zijn volgens VOB, deel C, DIN 18352, DIN 18356, DIN 18365 en de stand van de techniek. Behandel substraten voor volgens de huidige BEB Praktijkcode "Beoordeling en voorbereiding van substraten" of Praktijkcode TKB-8. Afhankelijk van de ondergrond en het latere gebruik voorstrijken met Okamul GG, Okamul HD 11, Bakit PV-Universal, Okatmos® UG 30, Okatmos® EG 20, Okatmos® DSG, Okamul PU-V snel of Okapox GF. Op calciumsulfaat dekvloeren voorstrijken met Okatmos® DSG, Okamul PU-V fast of Okapox GF bij laagdiktes boven 10 mm.Om de vloei-eigenschappen van het egalisatiemiddel optimaal te benutten, adviseren wij een verhoogde voorstrijkvoorbereiding van de ondergrond. We raden aan om in grotere hoeveelheden voor te strijken, vooral op ondergronden met een sterk wisselend absorptievermogen.Een systeemopbouw moet gegarandeerd zijn. TOEPASSING Meng Servoplan Ki 1 met schoon water met een elektrische roerstaaf bij max. 600 tpm tot een klontvrij mengsel. Na ca. 5 minuten rijpingstijd nogmaals doorroeren. Breng vervolgens het egalisatiemiddel aan met een vlakspaan of rakel en laat egaliseren. Voor laagdiktes vanaf 10 mm kan Servoplan Ki 1 worden opgespannen met kwartszand (korrelgrootte 0,6 - 1,2 mm).Indien nodig nat-in-nat opnieuw voorstrijken nadat het oppervlak beloopbaar is, anders opnieuw voorstrijken met Okamul GG, Okamul HD 11, Okatmos® UG 30, Okatmos® EG 20 of Okatmos® DSG. Tijdens het drogen direct zonlicht en tocht vermijden.Bij het wapenen/verstevigen met Kiesel-wapeningsvezels eerst de egalisatiemassa mengen zoals hierboven beschreven. Roer vervolgens de inhoud van een zak Kiesel versterkingsvezels per zak egalisatiemiddel homogeen door. Roer het egalisatiemiddel na de rijpingstijd nogmaals door en breng het aan met een vlakspaan. VERBRUIK ca. 1,4 kg/m² per mm laagdikte.   Technische fiche als pdf   TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 20 kg (€ 1,75* / 1 kg)

€ 34,90*

Accessory Items

Tegelvoegmortel voor vloertegels, wandtegels en mozaïektegels Servoperl royal 5KG
Prod.-Nr.: BEN10012M
Flexibele, water- en vuilafstotende voeg 5KG BESCHRIJVING Hoogvaste, cementgebonden voegmortel volgens DIN EN 13888 CG 2 WA voor voegbreedtes van 1-10 mm. Door een zeer dichte mortelstructuur biedt de cementgebonden voegmortel speciale karakteristieke waarden met betrekking tot mechanisch draagvermogen en slijtvastheid. Speciale cementen bieden een aanzienlijk hogere weerstand tegen chemische reinigingsmiddelen in vergelijking met conventionele cementgebonden voegmiddelen. Dit maakt de bovengenoemde toepassingsgebieden mogelijk in overleg met de betreffende objectgebruiker of met de leverancier van reinigingsmiddelen. De uitstekende verwerkingseigenschappen en het gunstige uithardingsproces voorkomen dat de voegen worden uitgewassen. Servoperl royal brandt niet en kan binnen, buiten en onder water worden gebruikt. Het is geschikt voor het voegen van keramische bekledingen, vooral steengoed, aardewerk, ook fijn steengoed in vochtige en natte ruimtes, maar ook op verwarmde dekvloeren of scheidingswanden van gipskartonplaten en in ruimtes die onderhevig zijn aan hoge belasting. hoge mechanische belastbaarheid en slijtvastheid voor gebruik binnen, buiten en onder water voor 1-10 mm voegbreedte verhoogde weerstand tegen zuren en logen hoge weerstand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen water- en vuilafstotend met bescherming tegen uitbloeiingen hogere weerstand bij gebruik van hogedrukreinigers vermeld in de DNGB Navigator BEHANDELING Controleer het oppervlak van de bekleding op geschiktheid en volg de instructies van de fabrikant van de bekleding op. Gebruik voor een uniforme voegkleur alleen materiaal van dezelfde partij. Voordat met voegen wordt begonnen, moet de legmortel grotendeels uitgehard en droog zijn en moeten de voegen schoon en gelijkmatig diep zijn. Meng Servoperl royal met schoon water tot een pasta-achtige voegmortel met een uniforme kleur. Slurry de voegen eerst kruislings en dan diagonaal en vul volledig. Onmiddellijk nadat het begint te drogen, afwassen met de sponsschijf met zo weinig mogelijk water. Voldoende sterkte is bereikt als de voegmortel alleen met vingerdruk licht kan worden ingedrukt. Verwijder resterende mortelfilm binnen ongeveer 2 uur, ook met de sponsschijf. Poeder niet als het nat is. Reeds ingedikte resten mogen niet opnieuw worden gemengd. Vermijd direct zonlicht en tocht tijdens het uithardingsproces. Het is aan te raden om vers gevoegde bekledingen in buitenruimten en niet-absorberend afdekmateriaal af te dekken met folie en, indien nodig, vochtig te houden door ze meerdere keren nat te maken. VERBRUIK voor voegbreedtes van ca. 3 mm  ca. 0,35 kg/m² voor tegels van 15 cm x 15 cm ca. 0,30 kg/m² voor tegels 25 cm x 33 cm ca. 0,50 kg/m² voor mozaïek 10 cm x 10 cm ca. 0,25 kg/m² voor tegels 25 cm x 50 cm ca. 1,00 kg/m² voor mozaïek 5 cm x 5 cm ca. 0,20 kg/m² voor tegels 60 cm x 60 cm   BELANGRIJKE OPMERKINGEN Kleurstalen in de vorm van voegstaafjes of printafbeeldingen zijn niet bindend. Ze dienen alleen ter oriëntatie en zijn een hulpmiddel bij het kiezen van de juiste voegkleur. Klimatologische omstandigheden en verschillende eigenschappen van het bekledingsmateriaal kunnen het voegbeeld beïnvloeden. Bij zuigende ondergronden en afdekmaterialen zoals aardewerken tegels kan een verdieping van de kleurtint optreden. Controleer altijd de geschiktheid van het bekledingsmateriaal; we raden aan een proefvoeg uit te voeren. Niet-absorberend afdekmateriaal moet bij voorkeur worden gevoegd met snel uithardende voegmiddelen. Begin pas met afwassen als er voldoende voegsterkte is bereikt. Spoel de voegen dan af met zo min mogelijk water en spoel nogmaals af. Bescherm pas gevoegde oppervlakken tegen tocht, zonlicht en snelle droging. Dit is vooral belangrijk voor bekledingen met zeer smalle voegen.    Technische brochure als pdf   TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 5 kg (€ 5,98* / 1 kg)

Varianten van € 25,00*
€ 29,90*
Tegellijm voor wandtegels en vloertegels van Kiesel Servofix KM-F Plus 25kg
Prod.-Nr.: BEN10018
Tegellijm voor binnen, op muren en vloeren  BESCHRIJVING Flexibele, stabiele, polymeergemodificeerde, cementgebonden dunbedmortel volgens EN 12 004 C2 TE voor het leggen van keramische tegels en platen, fijn steengoed, splijttegels, vloertegels en klinkertegels op dragende ondergronden zoals stortbeton (min. 6 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmde dekvloeren (neem de relevante normen en gegevensbladen in acht) en cement- en kalkcementpleisters.In productcombinatie met de hieronder vermelde waterdichtingsproducten zijn "Testcertificaten van de Algemene Bouwinspectie" verkrijgbaar, afgegeven door het officiële materiaaltestinstituut Braunschweig.Nummer testcertificaat:Okamul DF: P-AB 044-03Servoflex DMS 1K Plus SuperTec: P-AB 045-03 getest volgens EN 12 004 C2 TE hoog rendement op vloerverwarming ook voor porcellanato voor binnen voor binnen en buiten flexibel VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND De ondergrond moet dekklaar, schoon, draagkrachtig en vormvast zijn. Voor gebruik binnenshuis zuigende ondergronden voorstrijken met Okamul GG, Okamu SP of Okatmos® UG 30 . Op calciumsulfaat dekvloeren minimaal 24 uur droogtijd in acht nemen. Niet-absorberende ondergronden voorstrijken met Okatmos® UG 30 . Buiten Minerale ondergronden voorstrijken met Okatmos® UG 30 of een contactlaag met lijmmortel aanbrengen en laten uitharden. TOEPASSING Meng Servofix KM-F Plus met schoon water tot klontvrij. Vervolgens met de juiste kamspaan (zie tabel) op de ondergrond aanbrengen en het te plaatsen materiaal in het lijmbed duwen en aandrukken binnen ca. 30 minuten. Afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond/bedekking kan binnen ca. 25 minuten nog gecorrigeerd worden. VERBRUIK Tanddiepte van de lijmkam  Verbruik (poeder)   3 mm (TKB C3) ca. 1,2 kg/m² 4 mm (TKB C1) ca. 1,5 kg/m² 6 mm (TKB C2) ca. 2,3 kg/m² 8 mm (TKB C4) ca. 2,8 kg/m² 10 mm (TKB C5) ca. 3,5 kg/m² per mm laagdikte ca. 1,5 kg/m² Het verbruik is onder andere afhankelijk van de toestand van de ondergrond  Technisch informatieblad als pdf TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 25 kg (€ 1,36* / 1 kg)

€ 33,90*
Tegellijm voor wandtegels en vloertegels van Kiesel ServoStar 2000 Plus Flex
Prod.-Nr.: BEN10021
Tegellijm voor binnen, op muren en vloeren 25Kg  BESCHRIJVING   Stabiele, flexibele en polymeergemodificeerde cementgebonden dunbedmortel volgens EN 12 004 C2 TE-S1 voor het leggen van keramische tegels en platen, porcellanato, porseleinmozaïek, klinker- en baksteentegels en natuursteenbekledingen die bestand zijn tegen verkleuring en vervorming binnen en buiten op dragende ondergronden zoals bijv. gietbeton (minstens 6 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmde dekvloeren (overeenkomstige).Bijv. gietbeton (minstens 6 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmde dekvloeren (overeenkomstige normen en gegevensbladen in acht nemen), mastiekasfalt, cellenbeton en balkons en terrassen.Voldoet aan de "Richtlijnen voor flexibele mortel", uitgave juni 2001 In combinatie met onderstaande afdichtingsproducten zijn "testcertificaten van de algemene bouwinspectie" verkrijgbaar bij het officiële materiaaltestinstituut Braunschweig.Nummer testcertificaat:Okamul DF: P-AB 044-03Servoflex DMS 1K Plus SuperTec: P-AB 045-03 Servoflex DMS 1K-snel SuperTec: P-5096/2096-MPA BS Kiesel waterdichtingsmembraan: P_1200/432/15_MPA BS voor grootformaat tegels ook voor fijn steengoed voor binnen en buiten hoog rendement lange verwerkingstijd hoge stabiliteit Laagdikte tot 10 mm zeer lage emissie VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND De ondergrond moet bekledingsklaar, schoon en draagkrachtig zijn. Beperk bij het leggen op ondergronden die nog krimpen de veldgrootte door bewegingsvoegen te regelen. Oude bekledingen reinigen met een alkalische reiniger. Bij binnengebruik zuigende ondergronden voorstrijken met Okatmos® DSG, Okamul GG, Okamul SP of Okatmos® UG 30 . Als op calciumsulfaat-dekvloeren een laagdikte van meer dan 5 mm nodig is, voorstrijken met Okatmos® DSG of Okapox GF . Niet-absorberende ondergronden voorstrijken met Okatmos® DSG of Okatmos® UG 30 . Voor gebruik buiten voorstrijken met Okatmos® UG 30 . Op oude coatings buiten, gereinigd met een alkalische reiniger en voorgestreken met Okatmos® UG 30 , altijd werken in combinatie met een verlijmd waterdichtingsmembraan, bijv. Servoflex DMS 1K-schnell SuperTec of Servoflex DMS 1K Plus SuperTec.   VERWERKING ServoStar® 2000 Plus Flex mengen met schoon water tot het klontvrij is. Na ongeveer 5 minuten rijpingstijd nogmaals doorroeren. Breng vervolgens met de juiste kamspaan (zie tabel) aan op de ondergrond en druk het aan te brengen materiaal in het lijmbed en druk aan binnen ca. 30 minuten. Afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond/bedekking kunnen correcties nog binnen ca. 25 minuten worden aangebracht.Gebruik in buitengebieden of bij groot formaat vloermateriaal de gecombineerde methode (buttering-floating). VERBRUIK   Tanddiepte van de kamtroffel    Verbruik (poeder)   3 mm (TKB C3) ongeveer 0,9 kg/m² 4 mm (TKB C1) ca. 1,2 kg/m² 6 mm (TKB C2) ca. 1,8 kg/m² 8 mm (TKB C4) ca. 2,3 kg/m² 10 mm (TKB C5) ca. 2,9 kg/m² per mm laagdikte ca. 1,2 kg/mm² Het verbruik is onder andere afhankelijk van de conditie van de ondergrond   Technisch informatieblad als pdf   TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 25 kg (€ 1,60* / 1 kg)

€ 39,90*
Tegellijm voor wandtegels en vloertegels van Kiesel Servolight S1 SuperTec
Prod.-Nr.: BEN10025
Tegellijm voor binnen, op muren en vloeren 15Kg  BESCHRIJVING Stabiele, zeer flexibele, cementgebonden dunbedmortel voor het leggen van keramische tegels en platen, fijn steengoed, porseleinmozaïek binnen, buiten en onder water volgens EN 12 004 C2TE-S1. Door de zeer hoge plastische coating is Servolight S1 SuperTec geschikt voor ondergronden zoals stortbeton (minstens 3 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmingsdekvloeren op basis van cement of calciumsulfaat (neem de relevante normen en gegevensbladen in acht), mastiekasfaltdekvloeren en cellenbeton en, in droge ruimten, vlakke, dragende houtspaanplaten (min. V 100) en OSB-platen. Geschikt voor gebruik op balkons, terrassen en gevels en voor het leggen in onderwatergebieden.Ook geschikt voor het egaliseren van oneffenheden in de ondergrond (bijvoorbeeld metselwerk, pleisterwerk, dekvloer) tot een laagdikte van 15 mm vóór installatiewerkzaamheden. Voldoet aan de "Richtlijnen voor flexibele mortel", uitgave juni 2001. In combinatie met de hieronder genoemde waterdichtingsproducten zijn "Testcertificaten van de Algemene Bouwinspectie" verkrijgbaar, afgegeven door het materiaaltestinstituut Braunschweig. Nummer testcertificaat: Servoflex DMS 1K Plus SuperTec: P-AB 045-03 ca. 30 % hogere oppervlakteprestaties dan conventionele dunbedmortels hoge vervormbaarheid extreem eenvoudige verwerking zeer hoge stabiliteit veilig te gebruiken, zelfs bij lage temperaturen VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND De ondergrond moet bekledingsklaar, schoon en draagkrachtig zijn. Bij het leggen op nog krimpende ondergronden de veldafmetingen beperken door bewegingsvoegen te regelen. In binnenruimten zuigende ondergronden voorstrijken met Okatmos® DSG, Okamul SP, Okamul GG of Okatmos® UG 30. Calciumsulfaat-dekvloeren met Okatmos® DSG of Okapox GF voorstrijken, wanneer een laagdikte van meer dan 5 mm vereist is. Bij gietasfalt dekvloeren is de maximale laagdikte altijd 5 mm. Niet-absorberende ondergronden zoals terrazzo, oude keramische bekledingen met een alkalische reiniger grondig reinigen, laten drogen en voorstrijken met Okatmos® DSG of Okatmos® UG 30. Oude, vasthechtende homogene PVC-bekledingen in droge binnenruimten grondig reinigen met een basisreiniger, laten drogen, schuren en stofzuigen met een industriële stofzuiger. Daarna voorstrijken met Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG. Metalen ondergronden zoals staal, verzinkt plaatstaal en aluminium in droge binnenruimten moeten vormvast (buig- en trillingsvrij) en roestvrij zijn. Voor het leggen ontvetten met aceton. Daarna voorstrijken met Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG. Spaanplaat moet droog zijn (houtvocht ≤ 10 %). De minimale dikte op de vloer is 25 mm, op de wand 19 mm. Ze moeten stevig aan de onderconstructie worden vastgeschroefd (maximale schroefafstand 40 cm), tand en groef moeten worden verlijmd. Spaanplaat voorstrijken met Okatmos® DSG of Okatmos® UG 30. In buitengebieden minerale ondergronden voorstrijken met Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG, op oude coatings op horizontale vlakken voorstrijken met Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG en gelijmde waterdichting Servoflex DMS 1K-schnell SuperTec of Servoflex DMS 1K Plus SuperTec aanbrengen. TOEPASSING Meng Servolight S1 SuperTec met schoon water tot klontvrij. Roer opnieuw na ongeveer 5 minuten rijpingstijd. Pas indien nodig de viscositeit van de mortel aan door de hoeveelheid toegevoegd water iets te veranderen. Breng eerst een contactlaag aan met de gladde kant van de kamspaan. Breng vervolgens met de juiste kamspaan (zie tabel) Servolight S1 SuperTec aan op de ondergrond en duw het te leggen materiaal binnen de legtijd in het lijmbed en druk aan. Afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond/bedekking kunnen correcties nog binnen ca. 25 minuten worden uitgevoerd. VERBRUIK   Tanddiepte van de kamspaan    Verbruik (poeder)   3 mm (TKB C3) ca. 0,7 kg/m² 4 mm (TKB C1) ca. 0,9 kg/m² 6 mm (TKB C2) ca. 1,3 kg/m² 8 mm (TK B C4) ca. 1,8 kg/m² 10 mm (TKB C5) ca. 2,3 kg/m² Middenbed/bakspaan (TKB M1) ca. 3,0 kg/m² per mm laagdikte ca. 0,8 kg/m²   Het verbruik is onder andere afhankelijk van de toestand van de ondergrond   Technisch informatieblad als pdf   TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 15 kg (€ 2,66* / 1 kg)

€ 39,90*
Tegellijm voor wandtegels en vloertegels van Kiesel Servostar 1000
Prod.-Nr.: BEN10011
Tegellijm voor binnen, op muren en vloeren BESCHRIJVING Stabiele, plastisch gemodificeerde, flexibele dunbedmortel getest volgens EN 12 004 C2 TE, voor het leggen van keramische tegels en platen, fijn steengoed (binnen) formaat tot max. 30 cm x 60 cm, splijttegels, vloertegels en klinkertegels op dragende ondergronden zoals stortbeton (minstens 6 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmde dekvloeren (neem de relevante normen en gegevensbladen in acht) en cement- en kalkcementpleisters.Voor de productie in combinatie met onderstaande waterdichtingsproducten zijn "Testcertificaten van de Algemene Bouwinspectie" van het officiële materiaaltestinstituut Braunschweig beschikbaar.Nummer testcertificaat: Kiesel Dichtbahn: P-1201/361/16-MPA BS getest volgens EN 12 004 C2 TE hoog rendement geschikt voor vloerverwarming voor fijn steengoed binnenshuis voor binnen en buiten VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND De ondergrond moet bekledingsklaar, schoon, draagkrachtig en vormvast zijn. Reinig oude bekledingen met een alkalisch reinigingsmiddel. In het interieur zuigende ondergronden voorstrijken met Okamul GG, Okamul SP, Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG. Op calciumsulfaat dekvloeren minimaal 24 uur laten drogen. Niet-absorberende ondergronden voorstrijken met Okatmos® UG 30. Voor gebruik buiten voorstrijken met Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG. Bij horizontale oude coatings in buitentoepassingen altijd in combinatie met een verlijmde afdichtingsbaan werken, bijv. Servoflex DMS 1K-schnell SuperTec of Servoflex DMS 1K Plus SuperTec. VERWERKING Meng ServoStar® 1000 met schoon water tot klontvrij. Breng vervolgens met de juiste kamspaan (zie tabel) aan op de ondergrond en druk het aan te brengen materiaal in het lijmbed en druk aan binnen ca. 30 minuten. Afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond/bedekking kan binnen ca. 25 minuten nog gecorrigeerd worden. VERBRUIK  Tanddiepte van de lijmkam  Verbruik (poeder)   3 mm (TKB C3) ca. 1,2 kg/m² 4 mm (TKB C1) ca. 1,5 kg/m² 6 mm (TKB C2) ca. 2,3 kg/m² 8 mm (TKB C4) ca. 2,8 kg/m² 10 mm (TKB C5) ca. 3,5 kg/m² per mm laagdikte ca. 1,5 kg/m² Het verbruik is onder andere afhankelijk van de toestand van de ondergrond  Technisch informatieblad als pdf TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 25 kg (€ 1,36* / 1 kg)

€ 33,90*
Tegelvoegen voor vloertegels wandtegels en mozaïektegels Servoperl royal fast 5KG
Prod.-Nr.: BEN10013M
Snel uithardende, flexibele, water- en vuilafstotende voeg 5KG BESCHRIJVING Snel uithardende, hoogvaste, cementgebonden voegmortel volgens DIN EN 13888 CG 2 WA voor voegbreedtes van 1-10 mm. Door een zeer dichte mortelstructuur biedt de cementgebonden voegmortel speciale karakteristieke waarden met betrekking tot mechanisch draagvermogen en slijtvastheid. Speciale cementen bieden een aanzienlijk hogere weerstand tegen chemische reinigingsmiddelen in vergelijking met conventionele cementgebonden voegmiddelen. Dit maakt de bovengenoemde toepassingsgebieden mogelijk in overleg met de betreffende objectgebruiker of met de leverancier van reinigingsmiddelen. De uitstekende verwerkingseigenschappen en het snelle uithardingsproces voorkomen dat de voegen worden uitgewassen.   Servoperl royal fast brandt niet en kan binnen, buiten en onder water worden gebruikt. Het is geschikt voor het voegen van keramische bekledingen, met name steengoed, glas/porseleinmozaïek en fijn steengoed in vochtige en natte ruimtes, maar ook op verwarmde dekvloeren of scheidingswanden van gipskarton en in ruimtes die onderhevig zijn aan hoge belasting. Vooral niet-absorberende keramische bekledingen kunnen snel optimaal worden gevoegd dankzij de snelle uitharding van Servoperl royal. Het kan ook worden gebruikt voor het voegen van gepolijste natuursteenbekledingen zoals marmer, graniet en leisteen.   Raadpleeg voor andere soorten natuursteen en oppervlakken Kiesel Applicatietechniek. Donkere tinten zijn alleen geschikt voor gelijkmatig gekleurde natuursteen van het eerder genoemde type. hoge mechanische belastbaarheid en slijtvastheid voor binnen, buiten en onder water voor 1-10 mm voegbreedte verhoogde weerstand tegen zuren en logen hoge weerstand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen water- en vuilafstotend met bescherming tegen uitbloeiingen hogere weerstand bij gebruik van hogedrukreinigers vermeld in de DGNB Navigator   BEHANDELING Controleer het oppervlak van de bekleding op geschiktheid en volg de instructies van de fabrikant van de bekleding. Gebruik voor een uniforme voegkleur alleen materiaal van dezelfde partij. Voordat met het voegen wordt begonnen, moet de legmortel grotendeels uitgehard en droog zijn en moeten de voegen schoon en gelijkmatig diep zijn. Meng Servoperl royal snel met schoon water zonder klonten tot een pasta-achtige voegmassa in een uniforme kleur. Slurry de voegen eerst kruislings en dan diagonaal en vul volledig. Direct nadat het begint te drogen, afwassen met de sponsschijf met zo min mogelijk water. Voldoende sterkte is bereikt als de voegmortel alleen met vingerdruk licht kan worden ingedrukt. Verwijder resterende mortelfilm binnen ongeveer 1 uur, ook met de sponsschijf. Poeder niet als het nat is. Reeds ingedikte resten mogen niet opnieuw worden gemengd. Vermijd direct zonlicht en tocht tijdens het uithardingsproces. Het is aan te raden om vers gevoegde bekledingen in buitenruimtes en niet-absorberend afdekmateriaal af te dekken met folie en eventueel vochtig te houden. VERBRUIK ca. 0,50 kg/m² voor mozaïek 10 cm x 10 cm ca. 0,20 kg/m² voor tegels van 60 cm x 60 cm ca. 1,00 kg/m² voor mozaïek 5 cm x 5 cm ca. 0,25 kg7m² voor tegels 45 cm x 90 cm ca. 0,35 kg/m² voor tegels 40 cm x 80 cm ca. 0,18 kg/m² voor tegels 60 cm x 120 cm   BELANGRIJKE OPMERKINGEN Kleurstalen in de vorm van voegstaafjes of printafbeeldingen zijn niet bindend. Ze dienen alleen ter oriëntatie en zijn een hulpmiddel bij het kiezen van de juiste voegkleur. Klimatologische omstandigheden en verschillende eigenschappen van het bekledingsmateriaal kunnen het voegbeeld beïnvloeden. Bij zuigende ondergronden en afdekmaterialen zoals aardewerken tegels kan een verdieping van de kleurtint optreden. Controleer altijd de geschiktheid van het bekledingsmateriaal; we raden aan een proefvoeg uit te voeren. Niet-absorberend afdekmateriaal moet bij voorkeur worden afgevoegd met snel uithardende voegmiddelen. Begin pas met afwassen als er voldoende voegsterkte is bereikt. Spoel de voegen dan af met zo min mogelijk water en spoel nogmaals af. Bescherm pas gevoegde oppervlakken tegen tocht, zonlicht en snelle droging. Dit is vooral belangrijk voor bekledingen met zeer smalle voegen.     Technisch informatieblad als pdf.   TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 5 kg (€ 5,98* / 1 kg)

€ 29,90*
Tegellijm voor wandtegels en vloertegels van Kiesel ServoStar 1500 25kg
Prod.-Nr.: BEN10019
Tegellijm voor binnen en buiten, op muren en vloeren 25Kg  BESCHRIJVING Flexibele en polymeergemodificeerde cementgebonden dunbedmortel volgens EN 12 004 C2 TE-S1 voor het leggen van keramische tegels en platen, porcellanato (binnen), porseleinmozaïek, klinker- en baksteentegels en natuursteenbekledingen die bestand zijn tegen verkleuring en vervorming, zowel binnen als buiten. Voor gebruik op dragende ondergronden zoals stortbeton (minstens 6 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmde dekvloeren (overeenkomstige normen en gegevensbladen in acht nemen), mastiekasfalt, cellenbeton en balkons en terrassen. Geschikt voor laagdiktes tot 10 mm.Voldoet aan de "Richtlijnen voor flexibele mortel", uitgave juni 2001 binnen en buiten Fijn steengoed binnenshuis hoog rendement lange uithardingstijd goede stabiliteit zeer lage emissie VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND De ondergrond moet bekledingsklaar, schoon en draagkrachtig zijn. Bij het leggen op nog krimpende ondergronden de veldgrootte beperken door bewegingsvoegen te regelen. Binnen Absorberende ondergronden voorstrijken met Okamul GG, Okastmos® DSG, Okamu SP of Okatmos® UG 30 . Op calciumsulfaat dekvloeren minstens 24 uur droogtijd in acht nemen of Okatmos® DSG gebruiken. Bij het leggen van bekledingsmateriaal met een oppervlakte > 0,16 m² en een lijmbeddikte van meer dan 5 mm op calciumsulfaatdekvloeren voorstrijken met Okatmos® DSG of Okapox GF . Voor gebruik buiten voorstrijken met Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG . Op horizontale oude buitenoppervlakken, gereinigd met alkalische basisreinigers en voorgestreken met Okatmos® UG 30 of Okatmos® DSG , altijd in combinatie met een verlijmde afdichtingskit werken, bijv. Servoflex DMS 1K-schnell SuperTec of Servoflex DMS 1K Plus SuperTec. VERWERKING ServoStar® 1500 mengen met schoon water tot klontvrij. Na ongeveer 5 minuten rijpingstijd nogmaals doorroeren. Breng vervolgens met de juiste kamspaan (zie tabel) aan op de ondergrond en druk het aan te brengen materiaal in het lijmbed en druk aan binnen ca. 30 minuten. Afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond/bedekking kunnen correcties nog binnen ca. 25 minuten worden aangebracht.Gebruik in buitengebieden of voor grotere formaten de gecombineerde methode (buttering-floating). VERBRUIK   Tanddiepte van de kamspaan    Verbruik (poeder)   3 mm (TKB C3) ongeveer 1,0 kg/m² 4 mm (TKB C1) ca. 1,2 kg/m² 6 mm (TKB C2) ca. 1,8 kg/m² 8 mm (TKB C4) 2,4 kg/kg/m² 10 mm (TKB C5) ca. 3,0 kg/m² per mm laagdikte ca. 1,2 kg/m² Het verbruik is onder andere afhankelijk van de toestand van de ondergrond Technisch informatieblad als pdf TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 25 kg (€ 1,60* / 1 kg)

€ 39,90*
Tegellijm voor wandtegels en vloertegels van Kiesel ServoStar 3000 Flex wit
Prod.-Nr.: BEN10022
Tegellijm voor binnen en buiten, op muren en vloeren  BESCHRIJVING   Stabiele, flexibele en polymeergemodificeerde witte cementgebonden dunbedmortel volgens EN 12 004 C2 TE-S1 voor het leggen van keramische tegels en platen, porselein aardewerk, porselein- en glasmozaïek, klinker- en baksteentegels en natuursteenbekledingen die niet gevoelig zijn voor verkleuring en vervorming binnen en buiten op dragende ondergronden zoals bijv. gietbeton (minstens 6 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmde dekvloeren (in voorkomend geval).Bijv. gietbeton (minstens 6 maanden oud), gipsvezelplaten, gipskartonplaten, verwarmde dekvloeren (overeenkomstige normen en gegevensbladen in acht nemen), mastiekasfalt, cellenbeton en balkons en terrassen.Door toevoeging van 10% Okamul DZ 18 (2,5 kg Okamul DZ 18 per 25 kg poeder, of 2 delen water en 1 deel Okamul DZ 18) ook geschikt voor het leggen van glasmozaïek in onderwater- en buitenruimten.Voldoet aan de "Richtlijnen voor flexibele mortel", uitgave juni 2001 In productiecombinatie met de hieronder genoemde waterdichtingsproducten zijn "testcertificaten van de algemene bouwinspectie" verkrijgbaar bij het officiële materiaaltestinstituut in Braunschweig.Testcertificaatnummer: Servoflex DMS 1K Plus SuperTec: P-AB 045-03 hoge stabiliteit lange verwerkingstijd hoog rendement voor binnen en buiten voor het leggen van fijn steengoed voor het leggen van glasmozaïek Laagdikte tot 10 mm  VOORBEREIDING VAN DE ONDERGROND De ondergrond moet bekledingsklaar, schoon en draagkrachtig zijn. Beperk bij het leggen op ondergronden die nog krimpen de veldgrootte door bewegingsvoegen te regelen. Reinig oude bekledingen met een alkalisch reinigingsmiddel. Bij binnengebruik zuigende ondergronden voorstrijken met Okatmos® DSG, Okamul GG, Okamul SP of Okatmos® UG 30 . Als op calciumsulfaat-dekvloeren een laagdikte van meer dan 5 mm nodig is, voorstrijken met Okatmos® DSG of Okapox GF . Niet-absorberende ondergronden voorstrijken met Okatmos® DSG of Okatmos® UG 30 . Voor buiten voorstrijken met Okatmos® UG 30 . Op oude coatings buiten, gereinigd met Okamul GR en voorgestreken met Okatmos® UG 30 , altijd werken in combinatie met een verlijmd waterdichtingsmembraan, bijv. Servoflex DMS 1K-schnell SuperTec of Servoflex DMS 1K Plus SuperTec. VERWERKING ServoStar® 3000 Flex mengen met schoon water tot klontvrij. Roer opnieuw na ongeveer 5 minuten rijpingstijd. Pas indien nodig de viscositeit van de mortel aan door de hoeveelheid toegevoegd water iets te veranderen. Breng eerst een contactlaag aan met de gladde kant van de kamspaan. Breng vervolgens met de juiste kamspaan (zie tabel) ServoStar® 3000 Flex aan op de ondergrond en druk de keramische tegels of de natuursteenplaten, die aan de achterzijde volledig getroffeld zijn, binnen de legtijd in het vochtige lijmbed en druk aan. Afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond/bekleding kunnen correcties nog binnen ca. 25 minuten worden uitgevoerd. Leg natuursteenbekledingen met de gecombineerde methode (buttering-floating). VERBRUIK   Tanddiepte van de kamspaan    Verbruik (poeder)   3 mm (TKB C3) ongeveer 1,1 kg/m² 4 mm (TKB C1) ca. 1,4 kg/m² 6 mm (TKB C2) ca. 2,1 kg/m² 8 mm (TKB C4) ca. 2,7 kg/m² 10 mm (TKB C5) ca. 3,4 kg/m² per mm laagdikte ca. 1,4 kg/m² Het verbruik is onder andere afhankelijk van de toestand van de ondergrond     Technisch informatieblad als pdf   TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

Inhoud: 25 kg (€ 2,00* / 1 kg)

€ 49,90*