Decoratieve muurvuller Beton design look Muurvuller Kiesel ServoArt

Productinformatie "Decoratieve muurvuller Beton design look Muurvuller Kiesel ServoArt"

ServoArt Decoratieve Muurvuller

BESCHRIJVING

Cementgebonden, kunststofgemodificeerde, stabiele, hoogproductieve, witte decoratieve plamuur voor gebruik op binnenmuur- en plafondoppervlakken. Door toevoeging van geprefabriceerde kleurpigmenten kunnen creatief vormgegeven wand- en plafondoppervlakken worden gecreëerd, bijvoorbeeld in tentoonstellingen, foyers, wellnessruimten, openbare gebouwen, verkoopruimten en woonruimten. ServoArt® is geschikt voor applicatiediktes tot 5 mm in één bewerking. Door het hoge niveau van de kunststofcoating ServoArt® stevig op vormvaste ondergronden zoals beton, cement- en kalkpleisters, gipspleisters en gipsvezelplaten, metselwerk, gipskartonplaten en gipsvezelplaten.

  • voor gebruik in badkamers, wellnessruimten enz.
  • cementgebonden
  • voor het ontwerp van wand- en plafondoppervlakken
  • hoog rendement
  • gekleurd met ServoArt® pigmenten
  • veilig te gebruiken

 

VERWERKING

MengServoArt® met schoon water met een elektrische roerder bij max. 600 tpm tot het klontvrij is. Roer opnieuw na ongeveer 5 minuten rijpingstijd.

Als ServoArt® gekleurd moet worden, kleur dan eerst het aanmaakwater met de meegeleverde kleurpigmenten en meng vervolgens zoals hierboven beschreven. De hoeveelheid kleurpigmenten is gebaseerd op de kleurschakeringen in de ServoArt® kleurencollectie en is overeenkomstig geportioneerd voor 13,5 kg poeder. Voeg voor de voorgaande standaardkleuren altijd het pigment Colorant TW en drie keer de hoeveelheid pigment toe aan het aanmaakwater.

Voor een uniforme kleuring op grotere, doorlopende oppervlakken wordt aanbevolen om de volledige hoeveelheid aanmaakwater te kleuren met kleurpigmenten . Om opeenhoping te voorkomen, breng je dezelfde partij materiaal van dezelfde applicator met korte tussenpozen aan.

Breng eerst de eerste spaanlaag ServoArt® aan in een laagdikte van ongeveer 2 mm met een roestvrijstalen vlakspaan of Venetiaanse vlakspaan (trapeziumvorm) in de gewenste kleurtint binnen de werktijd (ongeveer 3 uur). Nadat de troffellaag is uitgehard (na ongeveer 2 uur bij 20°C kamertemperatuur en afhankelijk van het absorptievermogen van de ondergrond), bevochtig je het oppervlak met een pompverstuiver en/of wrijf je gelijkmatig met een vochtige spons om troffelruggen en -depressies weg te wrijven (indien nodig opnieuw gladstrijken met een vlakspaan).

Na voldoende droging van de plamuurlaag, op zijn vroegst na vijf uur, het oppervlak indien nodig tussenschuren met een schuurplank met korrel 120-180 of met een excentrische schuurmachine met stofafzuiging en vegen met een stofbezem, indien nodig opnieuw plamuren.

De tweede en/of derde laag (afhankelijk van het oppervlakte-effect) ServoArt® wordt op zijn vroegst na vijf uur aangebracht met textureergereedschap zoals een Venetiaanse vlakspaan. Bevochtig de ondergrond onmiddellijk vooraf met een vochtige spons of de pompspuit. Visueel aangrenzende oppervlakken moeten door één persoon worden aangebracht. Na voldoende uitharding het oppervlak polijsten of fijn schuren. Na droging beschermen met een geschikte impregnering zonder kleurverdieping, bijv. Fleckstop W van Lithofin of met polijstbare ServoArt® oppervlakteafwerking . Als alternatief voor de ServoArt® oppervlakteafwerking kan het oppervlak beschermd worden met Jaeger 670 Kronen® Aqua Parkettsiegel op plaatsen waar onderhoudsreiniging nodig is (bv. in de buurt van wastafels).
Na voldoende droging polijsten met een witte polijstpad, doek of roestvrijstalen vlakspaan.

Bescherm aangrenzende oppervlakken door ze af te plakken. 

Technische folder als Pdf

 

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

 

Anwendungsgebiet: Deckenflächen, Innenbereich, Wand
Farbe: Apricot, Brombeere, Cappuccino, Citrone, Colorant TW, Fjordblau, Jade, Parkgrün, Royal, Sanstein Ocker, Siena, Ultramarin, Venezianisch Rot, Zementgrau, weiß
GISCODE: ZP 1 - chromatarm nach TRGS 613
Lagerung: trocken lagern, ca. 12 Monate lagerfähig
Reifezeit: ca. 5 Minuten (nochmals umrühren)
Schichtdicke: bis 5 mm
Schleifbar: nach ca. 5 Stunden bzw. nach Trocknung
Verarbeitungstemperatur: +5°C bis +25°C (Untergrund)
Verarbeitungszeit: ca. 3 Stunden
Wasserbedarf: ca. 32 - 40 % (ca. 4,2 - 5,4 Liter je 13,5 kg Pulver) je nach Auftragstechnik
Kiesel

HISTORIE

Alles begann 1959 in Stuttgart-Untertürkheim. Dort gründeten Otto und Irmgard Kiesel die „I. Kiesel Kittfabrik“. 1963 erfolgte der Umzug nach Berkheim. Zunächst wurde so genannter Muffenkitt für die Verbindung unterirdischer Rohrsysteme hergestellt. Ab Mitte der 1960er-Jahre wurde dann die Produktion von Pulverprodukten für die Baustelle aufgenommen. In den 1970er-Jahren trat dazu die Produktion von Klebstoffen für die Verlegung textiler und elastischer Bodenbeläge. Seit 1986 vervollständigt das Bakit-Programm für die Verlegung und Veredlung von Parkett unser Sortiment an Verlegewerkstoffen.

Ganz klar: Bei solch einer breiten Produktpalette wurde der Stammsitz in Esslingen-Berkheim zu klein für die Herstellung. Seit den 1980er-Jahren sind Verwaltung und Produktion daher in Esslingen-Sirnau beheimatet.

In Berkheim entstand die DenkFabrik. Dort rauchen die Köpfe in den Abteilungen Forschung&Entwicklung, Anwendungstechnik und bei unseren Seminarbesuchern.

ImageWKiBKi_800x480_pixel

Hersteller Webseite